Sınır Tanımayan Hikayeler - E twining

.

15.06.2023 109

2022-2023 eğitim öğretim yılı Tepecik İlkokulu eTwinning projemizdir. Okulumuz öğretmenlerinden Ahmet Özbaş’ın yürüttüğü bu proje ile

çocuk hikayelerinin, çocukların kimliğinin ve değerlerinin oluşumunda önemli bir araç olduğunun farkına varılmıştır.Kitaplar; hayal gücü, bilişsel yetenekler ve duygusal zekanın gelişimine katkıda bulunur. Hikayeler aracılığıyla çocuklar, zaman ve mekan alanlarının yanı sıra muhakeme, yaratıcı düşünme, karşılaştırma, dikkat ve konsantrasyon gibi bilişsel işlevler geliştirirler. Hikayelerle temas, çocuğun dünyayı keşfetmek, hayal kurmak, öğrenmek, büyümek ve hayatın zorluklarına daha iyi hazırlanmak için "bulunduğu yerden ayrılmadan seyahat etmesine", merak uyandıran deneyimler "yaşamasına" olanak tanır. Hikayelerle temas kuran çocuklar, okuma ve yazma zevki, kendilerini ifade etme ve tartışma yeteneği geliştirme, genel kültürlerini genişletme ve kelime dağarcığını zenginleştirme konusunda daha büyük bir eğilime sahip olurlar. Çocuk hikayeleri güncel konuları, günlük yaşamı ve farklı kültürleri ele almak için eğlenceli bir motivasyondur Bu proje, işbirlikçi çalışmaya ve yeni teknolojileri kullanmaya dayalı, kapsayıcı ve yenilikçi bir pedagoji aracılığıyla sınıflar, okullar ve ilgili ülkeler arasında çocuk hikayelerinin paylaşımını kolaylaştıran köprüler kurmayı amaçlamaktadır. Ülkemize ve Portekiz’e ait farklı çocuk kitaplarının içeriğini paylaşma imkanı bulduğumuz bu projemiz başarılı şekilde tamamlanmıştır.